Cacao image 1

100% alpské mléko z rodinných farem

Mléko je pro značku Milka tím nejdůležitějším už od jejího založení – jak ostatně napovídá samotný její název. To hlavní, čemu chceme zůstat věrní, je závazek vždy používat výhradně mléko z alpské přírody, z něhož vyrábíme tu nejjemnější čokoládu na světě.

Záměrně jsme se rozhodli používat jen 100% alpské mléko, protože jsme přesvědčeni, že tajemství toho, proč je naše čokoláda tak výjimečná, spočívá z velké části právě v kvalitě mléka, jemuž je věnována ta nejvyšší péče.

Protože je vyrobena alpského mléka, je Milka symbolem čisté horské přírody. Všechno naše mléko pochází z malého alpského regionu o rozloze jen 100 km2, z pouhých 800 pečlivě vybraných drobných farem, z nichž každá chová v průměru jen 60 kraviček. Celý proces jeho výroby vyžaduje značnou péči a pozornost, abychom získali co nejčerstvější mléko a nejjemnější čokoládu.

Pro tento způsob získávání mléka jsme se rozhodli proto, že dobře víme, že jen zdravé a spokojené krávy dávají mléko nejvyšší kvality.

Cacao image 2

Naši chovatelé jsou důležití

100% alpské mléko používáme také proto, že kromě kvality čokolády je pro nás důležitý i vztah k lidem, kteří zde žijí, a podpora pečlivě vybraných místních farmářů, kteří sdílejí naše hodnoty a vyrábějí tak mléko, jemuž se nic nevyrovná.

Milka podporuje místní dodavatele mléka již 120 let a nakupuje suroviny od drobných rodinných farem, které si hospodářství předávají už po celé generace. Jsme hrdí na to, že i díky nám mohou místní farmáři žít a pěstovat tradici výroby mléka v alpských regionech.

Cacao image 3

Naše krávy jsou důležité

To, že spolupracujeme s drobnými farmáři a chovateli, kteří mají svou práci rádi, kteří znají každou svou krávu jménem, znamená, že naše zvířata mají tu nejlepší péči a je o ně vždy dobře postaráno. Víme totiž, že jen zdravé a spokojené krávy dávají vysoce kvalitní mléko.