Milka – nezaměnitelně lahodná chuť
Jméno Milka vychází z nejdůležitějších přísad naší čokolády: mléka a kakaa. Nezaměnitelnou se čokoláda Milka vyrobená z alpského mléka ale stává díky své jedinečné schopnosti rozplynout se na jazyku. Aby se Milka kousek za kouskem lahodně rozpustila na jazyku a měla vždy stejnou chuť, používáme jen nejkvalitnější přísady.
100 procent alpského mléka
Milka je tradičním výrobkem. Proto pro naši čokoládu již více než 100 let používáme výhradně mléko z alpské oblasti. Každý litr mléka, který získáme od našich dodavatelů, pochází 100% z údolí a horských průsmyků Alp a Alpského předhůří.
Než je alpské mléko přidáno do naší čokolády, je zpracováno na sušené mléko a čisté máslo. I s tím máme stoleté zkušenosti: Již švýcarský „průkopník čokolády“ Philippe Suchard používal pro výrobu čokolády sušené mléko.
Vybrané přísady v každé tabulce čokolády
Hlavními přísadami každé tabulky mléčné čokolády Milka jsou kakao, mléko a cukr. Přidávány jsou pak další přísady podle jednotlivých příchutí, např. lískové oříšky.
V našich výrobních závodech vyrobíme denně mnoho milionů tabulek lahodné čokolády Milka s alpským mlékem. Aby každá tabulka čokolády chutnala stejně dobře, je vyrobena podle jednotné receptury v přísně kontrolovaném procesu. Musíme přitom přesně dodržovat jednotlivé kroky výrobního postupu: Pro lepší kontrolu procesu jsou například samostatně přidávány jednotlivé složky mléka, jako je odstředěné sušené mléko, sušená sladká syrovátka a máslo.
*dle příchutě
Čokoláda obsahuje jen to, co uvádíme na obalu.
Přesná receptura a výrobní postup, díky kterým je naše čokoláda Milka vyrobená z alpského mléka tak neodolatelně lahodná, jsou už po generace přísně střeženým tajemstvím. Přesto na obalu přesně uvádíme, co je uvnitř – to platí pro všechny přísady i pro nejčastější alergeny.
Protože dobře víme: Někteří alergici reagují i na nepatrné stopy produktu, které jsou obvyklými postupy neodhalitelné. Proto je na každém obalu uvedeno přesné složení.